Sanatate prin joaca

Joaca este miscare, gandire si simtire, explorare, exersare si invatare. Joaca contribuie in mod esential la dezvoltarea abilitatilor motrice, senzoriale si sociale a copilului, la dezvoltarea gandirii si vorbirii, imaginatiei si creativitatii, il ajuta sa dobandeasca autocontrol si increderea in sine si sa aiba o stare generala buna, fizica si psihica, stare de care depinde chiar sanatatea lui.

Doresc să vă prezint şi să vă cer sprijinul în realizarea a două proiecte în oraşul Suceava. Mai exact, este vorba despre nevoia de două ansambluri de joacă pentru exterior (leagăne, tobogane, turn, căsuțe, etc.) pentru un centru de recuperare și pentru o casă de copii de tip familial.  Centrul de recuperare oferă gratuit, unui număr de peste 90 de copii cu vârste între 1-16 ani, servicii de kinetoterapie, educare psihomotrică, logopedie, socializare, stimulare timpurie, activități de grup și individuale, stimulare senzorială, grup suport părinți, informare, suport familial. Pentru unii dintre copii, socializarea la locul de joacă este singura cale de interacțiune cu alți copii fără a fi supuși stigmatizării. La sfârșitul ședințelor de terapie, după efortul depus,  copiii sunt recompensați prin accesul la spațiul de joacă aflat în exteriorul clădirii. Recompensa are caracter educativ și vine să încurajeze și să stimuleze copilul pentru obținerea unor rezultate cât mai bune.

Casa Sf. Nicolae găzduieşte 12 copii abandonați de părinți, cu vârste cuprinse între 6-15 ani. Spaţiul de joacă exterior format din balansoar, topogan şi leagăn este vechi de peste 8 ani, este deteriorat și poate pune în pericol siguranța copiilor. Pentru copii nevoia de mişcare este foarte importantă. Sportul este o mare pasiune pentru ei, 3 copii sunt elevi la Liceul Sportiv iar alţi 3 fac parte din cluburi sportive. Ne dorim să dotam şi un spaţiu interior pentru nevoile lor de mişcare.

Bugetul este de 10000 RON.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

2

Suma:

175 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2019

Dăruiește ziua ta ~ 2019

In beneficiul: Sanatate prin joaca

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

175 RON

Suma:

1

Galantomi:
2 Donatii

Pagini fundraising

Terapie prin miscare pentru mici eroi

Pentru copiii cu provocări, socializarea la locul de joacă este singura cale de interacțiune cu alți copii fără a fi supuși stigmatizării. La

1,000 RON Target
175 RON Suma
2 Donatii
17.5% Complete